top of page
Logo_FietsenJansen[1994]2-01_bewerkt.png
Cycle Monkey-01.png

Foto's

Krantjes

Cycle Monkey.png

Hoe het begon.

Op 16 november 2017 ging voor het eerst de poort open van “Fietsen jansen” in de Heidestraat 55 in Zandvliet. Het piepkleine "winkjeltje" groeide al snel uit tot een plaats waar fietsliefhebbers gezellig wat kwamen bijkletsen met de uitbater Eric Jansen. Niet veel later op fietsbeurs in Kortrijk 2018 ontstond het idee om samen te gaan fietsen met een dezelfde wieleroutfit. Fietsen jansen cycling team was een feit.

De gezellige bende van vooral vrienden van de winkel en onbekende voor elkaar groeide uit tot een echte club van vrienden. Fietsen kwam op de eerste plaats, maar plezier maken was zeker niet onbelangrijk. Het ging ons niet over snelheden en KOM's, geen wattages of hoeveel gram we konden besparen.

Midden 2020 verdubbelde we onze leden met een A en een B team, 2 sponsorende leden Ordema en Tworks zorgde mee voor een nieuwe outfit en een nieuwe naam, Cycle Monkeys cycling team. Nog steeds zijn we allemaal vrienden en nog steeds fietsen we met zeer veel plezier. Moet gezegd worden de het A team niet van de minste zijn en daar wel de wattages en de KOM’s tellen. Maar op het eind van iedere rit zitten we steeds gezellig samen.

 

We splitsen ons ook op voor zomer en winter seizoen, in de winter zoeken we de omliggende bossen op met de mtb of cyclocross, de cyclocross begint wel te overheersen in de winter, er zijn ook leden die de gehele winter op de baan blijven fietsen.

 

Uiteraard hebben we ook wat andere evenementen: avondrit, jeneverrit enz dit koppelen we telkens met een leuke activiteit na of tijdens de rit.

 

Je vind ons ook als deelnemende club terug op de koersen in , Berendrecht – Stabroek en Zandvliet.

bottom of page